Як позбутися від судинних зірочок?

DEKA - сучасне лазерне обладнання для краси і жіночого здоров'я.

Як позбутися від судинних зірочок?

Як позбутися від судинних зірочок?
Протягом життя у кожної людини на обличчі можуть з'являтися дрібні капіляри, які, з часом, можуть утворювати так звані судинні зірочки (назва чітко описує зовнішній вигляд проблеми). Як позбутися від судинних зірочок - є актуальним питанням для сьогоднішньої медицини.

Досить тривалий час даною проблемою займалися косметологи, причому вони пропонували всілякі шляхи вирішення проблеми, які, найчастіше, не давали бажаного результату. Однак, є думка, що купероз, або судинні зірочки, швидше за медична проблема, ніж естетичний дефект.

Лікарі впевнені, що купероз є початковою стадією варикозного розширення вен, і, відповідно, ігнорування проблеми може привести до більш глобальних наслідків в майбутньому. З варикозом бореться лікар флеболог, в той час, як з судинними зірочками може впорається і косметолог.

У чому причина появи судинних зірочок?


Кровоносні судини мають багатошарову структуру. Так, вени значно тонше артерій і включають наявність внутрішніх клапанів, які відкриваються тільки в одному напрямку і служать для того, щоб кров могла циркулювати в напрямку знизу-вгору. Судинні зірочки утворюються внаслідок того, що клапани перестають якісно виконувати свою основну функцію і починає розвиватися венозна недостатність.

У місцях, де кров застоюється, капіляри розширюються, а візуально це проявляється у вигляді судинних зірочок. Новоутворення можуть з'являтися на різних частинах тіла. Їх відмінною рисою є розташування в поверхневих шарах шкіри, що робить їх досить помітними. Саме ця обставина і змушує жінок шукати ефективні методики як позбутися від судинних зірочок.

Як зовні виглядають судинні зірочки?


Судинні зірочки мають виразний синій, червоний або червоно-фіолетового відтінку. Виглядають вони як павутинка. Практично завжди судинні зірочки сприймаються як естетичний недолік шкіри, однак, це не так і їх утворення може свідчити про початкову стадію утворення серйозних захворювань.

Види судинних зірочок


По зовнішній ознаці, тобто візуально, судинні зірочки можна ранжувати на наступні види:
  1. Точкові можуть зустрічатися як в сукупності, так і окремо, причому, вони бувають абсолютно будь-якого відтінку.
  2. Лінійні найчастіше червоні, а ось розташовуються вони, в більшості випадків, в області носа і на щоках. Досить рідко вони з'являються на ногах і стегнах.
  3. Павукоподібних вид відповідає своїй назві. Найчастіше такі телеангіоектазії пофарбовані в червоний колір.
  4. Деревовидні ж асоціюються з кроною дерева, розташовуються на стегнах і гомілки. Вони пофарбовані в червоний або синій кольори.
Слід зазначити, що судинні зірочки практично безболісні, однак, ця обставина не є приводом для того, щоб не позбуватися від судинних зірочок. Для визначення виду терапії та призначення лікування, лікар зобов'язаний якісно досліджувати уражене місце з урахуванням її типу і місця знаходження.

Как избавиться от сосудистых звездочек
Фактори, які впливають на утворення судинних зірочок

Що ж стосується причин утворення зірочок, то їх досить багато. Їх освіту свідчить про наявність проблем більш серйозного характеру, ніж простий косметичний дефект. У разі, якщо були виявлені судинні зірочки, потрібно провести повне обстеження організму.

Отже, причинами новоутворень можуть бути хвороби вен і венозна недостатність. Крім того, такий стан речей може свідчити про гормональний збій або про проблеми ендокринної системи. Передумовою появи також цілком може бути вагітність або ж велика кількість абортів.

Також судинні зірочки говорять про те, що пацієнтка приймає гормональні таблетки або протизаплідні засоби. Крім того, до такого стану речей можуть привести захворювання печінки або ж проблеми з серцем. Сидяча робота і низька фізична активність - основна причина утворення судинних зірочок.

Рішення про те, як позбутися від судинних зірочок може приймати тільки лікар, причому, спочатку повинна бути встановлена причина їх виникнення. Так, причина венозної недостатності повинна додатково обстежитися. Мета: виявлення ступеня захворювання, а також визначення її стадії для вибору оптимального способу лікування.

В даному випадку, для того, щоб лікування було максимально ефективним, потрібно додатково проконсультуватися з ендокринологом, судинним хірургом, кардіологом, гінекологом. Таким чином, на тлі різних досліджень приймається остаточне рішення про можливість видалення судинних зірочок.

Методи видалення і лікування

Неодимовый лазер удаление сосудов и сосудистых звездочек Synchro_FT Різноманітність методів і способів боротьби з судинними зірочками призвело до того, що лікуванню піддаються всі види зірочок не залежно від причини їх виникнення.

Але найголовнішою метою лікування залишається усунення патології, яка була причиною прояви і розвитку новоутворень. Тому питання яким способом позбутися від судинних зірочок набуває
інший характер.

Досить ефективно бореться із судинними зірочками так звана склеротерапія, дія якої базується на впровадженні в уражену судину спеціально розробленого препарату.

Склерозант блокує ушкоджену судину за допомогою склеювання стінок посудини, яке закінчується його Запевняю. Оброблювана зона відразу після впровадження препарату обездвіжівается і перебинтовувати.

Такий метод можна застосовувати в разі наявності проблем нижніх кінцівок. Недоліком можна вважати такий факт, що дана процедура не видаляє уражену судину і не може бути застосована на обличчі, руках і шиї. Однак варто зазначити, що процедура легко переноситься пацієнтом і мало травмує зону впливу.

Досить часто можна зустріти інший спосіб боротьби із зірочками. Принцип полягає в застосуванні електричного струму, який впливає на посудину з чітко визначеними параметрами.

Такий спосіб не рекомендується при наявності зірочок на обличчі, так як досить часто впливу піддаються навколишні тканини, що викликає утворення небажаних рубців. Однак, варто зазначити, що цей спосіб високоефективний, так як не вимагає повторного сеансу.

Також на судини можна впливати за допомогою високочастотних радіохвиль. Даний метод цілком можна застосувати в області обличчя, а також на відкритих частинах тіла. Радіохвилі не залишають слідів в зоні впливу, так як не контактують зі здоровими тканинами, однак, дана методика може позбавити тільки від капілярних зірочок, які знаходяться безпосередньо близько до шкіри.

Від зірочок можна позбутися за допомогою лазера. Такий спосіб застосовується повсюдно, без винятку. Посудина вбирає енергію лазера, нагрівається і запаюється під дією температури.

Недоліком можна назвати лише те, що площа променя 3 мм, а капіляри рідко досягають розмірів в 1 мм, тобто, навіть самий хороший фахівець не в змозі дати вам гарантію того, що лазер не зачепить навколишні тканини. Однак, ця обставина ніяк не впливає на результативність застосування лазера.

Ефективність його використання підтверджується із завидною регулярністю. Крім того, така процедура протипоказана людям зі смаглявою шкірою. Найбільш ефективним лазером для позбавлення від судинних зірочок вважається Synchro FT .

Досить часто практикується видалення зірочок за допомогою озонотерапії. Озон відмінно бореться із зірочками, так як озонотерапія передбачає вплив, при якому внутрішні стінки судин саморуйнується.

Це можливо за рахунок того, що озон окисляє їх, що і призводить до руйнування. Цим способом видаляють зірочки, які розташовуються на ногах. Відмінною рисою є відсутність шрамів, рубців, а також побічних реакцій на дію озону.

Однак, зірочки не завжди можна видалити. Основними причинами можуть стати алергічні реакції, захворювання нирок і серця. Також, процедура протипоказана при наявності запалень на шкірі і при цукровому діабеті. Вагітність також виключає можливість видалення зірочок.

відновлювальний період

Будь-яке втручання в організм має на увазі реабілітаційний період, тобто організму потрібен час, щоб відновити всі свої функції і почати функціонувати в стаціонарному режимі. Після видалення зірочок слід дотримуватися таких приписи: не рекомендується похід в сауну або лазню, надмірне перебування на сонці.

Якщо зірочки віддалялися з використанням склеротерапії, пацієнту необхідно протягом двох тижнів носити компресійну білизну. У разі, якщо лікування проходило з використанням електроструму, пацієнту потрібно наносити на шкіру спеціальний крем протягом тижня для якнайшвидшого загоєння зон впливу.

Як позбутися від судинних зірочки на обличчі?

Досить часто зірочки з'являються на обличчі, що абсолютно псує життя їх власниці. Має бути вибір - який спосіб видалення найбільш практичний для області обличчя? Фахівці в один голос стверджують, що видаляти зірочки на обличчі потрібно тільки за допомогою лазера.

Це пояснюється тим, що лазер практично не травмує шкіру і не залишає рубців, крім того, процедуру повторювати абсолютно ні до чого. Тобто, видалення зірочок за допомогою лазера на обличчі - процедура абсолютно безпечна, а результат видно вже після однієї процедури і повторної не вимагає.

Отже, судинні новоутворення досить негативно впливають на наше життя, проте, сучасна косметологія розвивається в цьому напрямку досить тривалий час, що призвело до того, що на даний момент момент існує велика кількість всіляких способів боротьби з ними.

Різноманітність способів видалення обумовлено наявністю ряду причин їх утворення, що робить ці способи максимально ефективними. Сподіваємося ми допомогли визначиться Вам як позбутися від судинних зірочок.


Читайте інші наші новини

Професійна безкоштовна консультація.

Нашим фахівцям можна довіряти!

Замовити дзвінок