Чи боляче видаляти тату лазером?

DEKA - сучасне лазерне обладнання для краси і жіночого здоров'я.

Чи боляче видаляти тату лазером?

Чи боляче видаляти тату лазером?
Досить часто люди не сприймають себе такими, як вони є насправді і намагаються виділитися з сірої маси за допомогою всілякого «тюнінгу» свого зовнішнього вигляду, який виражається в татуюваннях, пірсингу, нестандартних зачісках і так далі.

Однак, по закінченні часу підлітковий запал вщухає, смаки можуть помінятися, або ж результат виявився далекий від бажаного, тоді виникає питання: як повернути все на свої місця?

Волосся можна перефарбувати, пірсинг зняти, гардероб змінити, а ось з татуюваннями справа йде значно складніше, точніше, так було ще пару років назад, зараз же є шляхи позбавлення від не бажає або обридлої татуювання, які не залишають і сліду на вашому тілі. При цьому виникає резонне питання «боляче видаляти тату лазером?».

Больно ли удалять тату лазером

Шляхи позбавлення від татуювання

На сьогоднішній день, існує кілька способів або методів усунення татуювань, які відрізняються як за технікою виконання, так і результативністю. Однак, варто зазначити, практично всі з них мають один величезний недолік: після проведення процедури на шкірі залишаються сліди втручання у вигляді рубців і шрамів.

Отже, способи видалення татуювань:
  1. Маскування передбачає введення під шкіру пігменту, який аналогічний кольором шкіри, тобто, маскування - це свого роду татуювання на татуювання, тобто, пігмент наноситься поверх старої татуювання.

  2. Висічення можна назвати стародавньої тортурами (за аналогією з процедурою), так як метод передбачає видалення шматка шкіри, на якому знаходиться татуювання. Тобто, лікар за допомогою хірургічного втручання (обов'язково із застосуванням анестетика) вирізає частина шкірного покриву.

  3. Кріохірургія має на увазі заморожування ділянки шкіри, на якому нанесене татуювання. Процедура проходить з використанням рідкого азоту, який руйнує верхній шар шкіри.

  4. Електрокоагуляція характеризується впливом високочастотного струму, тобто, припіканням.

  5. Дермабразія передбачає шліфування зони, на якій нанесене татуювання, тобто, татуювання зіскоблюється разом зі шкірою.

  6. Видалення татуювань за допомогою лазера є найпрогресивнішим, так як після себе не залишає ніяких слідів, а постійний розвиток лазерних технологій тільки сприяє цьому.

    Лазер руйнує пігмент за допомогою світлового випромінювання високої інтенсивності, тобто, пігмент поглинає промінь лазера і знебарвлюється. Процедура легко видаляє чорні татуювання, однак, з кольоровими справа йде набагато складніше.

Видалення татуювання лазером зовсім не боляче


Татуювання видалити можна як за кілька сеансів, так і за більшу кількість процедур. Справа в тому, що це залежить від декількох факторів: колір шкіри, глибина проникнення чорнило, а також давність татуювання.

Крім того, потрібно враховувати безпосередній розмір тату, її тип і колір. Сукупність усіх цих чинників, з урахуванням індивідуальних особливостей клієнта, дає можливість визначити кількість необхідних процедур для повного видалення татуювання.




Послідовність середньостатистичної процедури

Больно ли удалять тату лазером фото 3 Отже, безпосередньо перед сеансом пацієнт одягає окуляри, щоб захистити очі від лазерного випромінювання.

Далі, необхідно провести тест на реакцію дії лазера. Тобто, невелику ділянку шкірного покриву піддається впливу і, таким чином, визначається оптимальна потужність для впливу.

Пост процедурний догляд має на увазі обробку місця впливу пакетом з льодом для заспокоєння шкірного покриву. Крім цього, лікар прописує крем або мазь для якнайшвидшої регенерації. Також слід захищати зону обробки за допомогою пов'язки або пластиру для того, щоб епітелій не піддавався ні фізичному, ні хімічного впливу. Чи боляче видаляти тату лазером?

Процедура, в цілому, легко переносимо, але в разі, якщо татуювання розміщена на ділянці з ніжною шкірою, або ж больовий поріг пацієнта невеликий, то така практика, в плані знеболювання, цілком має місце бути і місце обробки піддається впливу анестетика або ж вводиться підшкірно знеболюючий засіб.


Лазери для видалення татуювань: який вибрати


На даний момент, існує кілька видів лазерів, основне призначення яких - видалення татуювань, які мають суттєві відмінності між собою, в яких ми і спробуємо розібратися.

Олександритовий лазер ефективний навіть в разі кольорових татуювань, тобто, його область застосування досить широка і різноманітна. Однак, олександритовий лазер застосуємо тільки в разі татуювань, які були набиті неглибоко, тобто, для глибоких тату він неефективний.

Неодимовий лазер здатний усунути як глибокі татуювання, так і різнокольорові внаслідок випромінювання світлових хвиль різної довжини, що робить його універсальним у використанні.

Ебріевий лазер відмінно справляється з неглибокими, поверховими татуюваннями різних кольорів. Це можливо через те, що принцип дії лазера грунтується на вапоризації, тобто випаровуванні шкірного покриву, при якій видаляється і сама татуювання.

Що ж стосується питання «боляче видаляти тату лазером?», То відчуття, якими може супроводжуватися процедура, то вони порівнянні з тими, які були при нанесенні татуювання.

Потрібно відзначити, що лазер менш болісний, ніж хімічне або механічне вплив, яке проводиться з тією ж метою, так що не варто звертати увагу на незначні фізичні незручності.

Крім того, говорити про лазерному видаленні як про болючою процедурою на підставі тільки однієї процедури неприйнятно, тому що у кожної людини свій больовий поріг і індивідуальна чутливість.

Больно ли удалять тату лазером фото 1Больно ли удалять тату лазером фото 2

Негативні наслідки


Навіть той факт, що лазерна обробка є найбільш безпечною і ефективною, не говорить про те, що процедура проходить абсолютно без наслідків.

Справа в тому, індивідуальні особливості в сукупності з недотриманням приписів лікаря можуть викликати певні наслідки у вигляді виникнення інфекційних захворювань, опіків, набряків, почервоніння, облисіння в місці впливу, частково залишилася татуювання, пігментації в зоні обробки.

Варто відзначити, що лазер не завжди можна застосувати, тому що є ряд протипоказань, які виражаються у вигляді запалень на шкірі, ран, алергії, онкології. Крім того, вагітність і захворювання крові також є причиною відмови від застосування лазера.

Що ж стосується тривалості знебарвлення татуювання, то проміжок між сеансами має становити 28 днів. Саме за цей час шкірні покриви повністю оновлюються, відповідно, результативність від попередньої процедури видно максимально. Кількість же сеансів може варіюватися від 2 до 15. Все залежить від глибини проникнення чорнила, а також від колірної гами.


Позитивні сторони лазерного видалення татуювань


Больно ли удалять тату лазером Synchro QS4 Лазерні установки з кожним днем удосконалюються, що дає можливість говорити про те, що якісна сторона видалення татуювань стає краще.

Крім того, не потрібно забувати про те, що використання лазера зводить до мінімуму можливість утворення рубців, якими супроводжуються інші процедури з видалення татуювань.

Лазер безпечніше інших методів, так як цілісність шкірних покривів не порушується, а також є можливість вивести різні відтінки татуювання за допомогою використання променів різної довжини і потужності.

У цій статті ми намагалися не тільки відповісти на найпопулярніше запитання «чи боляче видаляти тату лазером», ми хотіли відкрити й інші не менш важливі моменти, на які слід звернути увагу. Порівняли види лазерів, щоб можна було собі вибрати найбільш підходящий. Пропонуємо ознайомитися з найбільш функціональним лазером для видалення тату Synchro QS4 .

Читайте інші наші новини

Професійна безкоштовна консультація.

Нашим фахівцям можна довіряти!

Замовити дзвінок