Що таке СО2 лазер? Використання лазера СО2 в медицині

DEKA - сучасне лазерне обладнання для краси і жіночого здоров'я.

Що таке СО2 лазер? Використання лазера СО2 в медицині

Що таке СО2 лазер? Використання лазера СО2 в медицині

Що таке СО2 лазер і де він застосовується? У цій статті ми розповімо про СО2 лазері, його застосуванні в сучасному суспільстві і, зокрема, в медицині.

СО2 лазер - один з перших газових лазерів, створений у другій половині минулого століття. Діючою середовищем для нього є вуглекислий газ з домішкою азоту, гелію і інших газоподібних складових.

До початку XXI століття розвиток технологій дозволило досягти високих потужностей для існуючих лазерних установок і убезпечити їх використання для людей.

Сьогодні сфера застосування лазера СО2 охоплює різні області: він активно використовується в промисловості для різання і гравіювання дерева, пластмас, металів і інших матеріалів. Не залишилася осторонь і делікатна тема хірургічного втручання: СО2-лазер добре зарекомендував себе в медицині як при лікуванні патологій і травм, так і в області естетичної косметології.


Що таке СО2 лазер, з точки зору косметології?

Активне середовище лазера   СО2 утворена сумішшю вуглекислого газу, азоту і гелію. Установка формує безперервний лазерний пучок в інфрачервоному спектрі з довжиною хвилі 10600 нм. Лазер здатний нагрівати тканину до високих температур, викликаючи процес вапоризації і / або виконуючи роль хірургічного ножа.

При цьому вплив лазерного пучка зачіпає лише безпосередню точку застосування, не надаючи теплового пошкодження на навколишні тканини.

Подібна властивість пояснює факт існування високоточних хірургічних операцій і високоефективних косметологічних процедур з малими термінами реанімаційного періоду.

СО2 лазер активно застосовується в стоматології, офтальмології, гінекології, нейрохірургії, урології, пластичної хірургії - всюди, де мінімальний травматизм і висока точність дій мають основоположне значення. Естетична косметологія - не виняток.


Напрямки використання в косметології:

Фракционный СО2 лазер SmartXide DOT
  • лазерне омолодження шкіри;

  • лазерна епіляція;

  • видалення судинних патологій;

  • усунення пігментних плям, "веснянок";

  • видалення бородавок, папілом, невусів;

  • реструктуризація пораненою тканини з усуненням шрамів і рубців постакне.


Що таке СО2 лазер ми розглянули в даній статті. Процедури впливу, і для лікування чого він використовується.




Читайте інші наші новини

Професійна безкоштовна консультація.

Нашим фахівцям можна довіряти!

Замовити дзвінок