СО2 лазер в косметології та медицині: області його застосування.

DEKA - сучасне лазерне обладнання для краси і жіночого здоров'я.

СО2 лазер в косметології та медицині: області його застосування.

СО2 лазер в косметології та медицині: області його застосування.
Застосування лазерів далеко не нове як в косметології, так і в медицині, причому, спектр вирішуваних проблем і питань за допомогою лазера постійно розширюється завдяки нововведенням та інновацій, які постійно впроваджуються.

СО2 лазер в косметології не є винятком в цьому сенсі, і щоб зрозуміти всі нюанси його роботи, розглянемо більш детально сферу його застосування і принципи роботи в цілому.
 
Дія вуглекислотного лазера зводиться до випаровування тканин на заданій ділянці шкіри або ж слизової оболонки, тобто, застосовується він для руйнування і видалення тканин внаслідок вапоризації, яка досягається за допомогою впливу хвиль різної довжини і імпульсивності на певний проблемну ділянку шкіри.

СО2 лазер в косметологи
За якими принципами працюють СО2 лазер в косметології?

СО2 лазер в косметології слід відносити до інфрачервоним лазерів, дія якого спрямована на поглинання випромінювання водою, яка в надлишку знаходиться в тканинах.

Зона впливу піддається фокусуванні пучка світла, внаслідок чого спостерігається випаровування води в тканинах, а зневоднені клітини і міжклітинний речовина попросту згорає.
 
Варто відзначити, що оброблювану ділянку піддається впливу температури, яка перевищує 100 градусів за Цельсієм. Що ж стосується навколишніх тканин і судин, то перші відмирають, а другі ж, якщо посудина невеликого діаметра, запаюються під впливом температури, а більші можуть утворювати точкове кровотеча.

Види СО2 лазерів в косметології

Залежно від режиму роботи лазера, існує така класифікація:
  1. Безперервний лазер впливає випромінюванням на постійній основі, тобто, світловий промінь не змінюється протягом усього часу роботи. Цей вид лазера знайшов своє застосування в хірургії, де він використовується для видалення нових утворень, а також для розтину.

    Варто відзначити, що СО2 лазер має істотний недолік. Через безперервного і постійного впливу нагріваються навколишні тканини, тобто, глибина впливу лазера практично не прогнозована.

  2. Дія імпульсного лазера засноване на коротких спалахах. Енергія спалаху, яка надсилається в зону впливу, призводить до загибелі клітин і їх випаровуванню.

  3. DOT технологія. Технологія, яка увібрала в себе найбільш кращі якості всіх попередніх розробок. Дот технологія миє працювати, як безперервний лазер, так і спалахами. Крім того, ця технологія має величезну кількість переваг. Більше про неї читайте тут .
Варто відзначити, що час впливу однієї спалаху настільки мало, що навколишні тканини не встигають нагрітися, тобто, вплив на них практично відсутній, що призводить збереженню життєздатності навколишніх тканин.

Як наслідок, регенерація не займає багато часу. Різна частота впливу призводить до можливості проведення як фракційної лазерної шліфовки, так і до розрізання тканин.
 
Однак, лазерна установка цілком може впливати як безперервно, так і в імпульсному режимі, що робить її універсальною для вирішення декількох проблем за один сеанс.

Застосування СО2 лазер в косметології


СО2 лазер в косметологи удаление пигмента Отже, СО2 лазер в косметології може використовуватися для фракційної лазерної шліфовки, яка передбачає використання стандартного протоколу процедури.

Однак, варто зазначити, що частота і потужність не повинна перевищувати 5 Гц щоб уникнути перегріву тканин, який може в значній мірі пошкодити їх.
 
Проведення процедури.
 
Шкіра обробляється 1-4 рази, причому, 1 раз призводить до випаровування верхнього шару епідермісу, а білковий залишок видаляється сольовим розчином, 2 ж шар передбачає щадний режим для зони навколо очей, так як шкіра там найбільш тонка, 3 - робота над зморшками і рубцями , які носять найбільш виражений характер.

Четвертий шар лазерного випромінювання необхідний тільки в разі наявності рубцевої тканини. Тобто, можна говорити про комплексний вплив, яке призводить до усунення проблем різного ступеня тяжкості.


 
Негативні наслідки.
 
СО2 лазер в косметології також може мати і негативний вплив на організм пропалює шкіру н невелику глибину, внаслідок чого вміст утворилися дірочок під впливом температури випаровується. Якщо процедура пройшла успішно і технологічно правильно, то загоєння утворилися дірочок призводить до підтяжки шкіри.

Якщо ж товщина шкіри була визначена неправильно і глибина впливу виявилася невірною, то на шкірі можуть з'явитися білі ділянки, так як при проведенні процедури загинули клітини, які відповідальні за пігментацію. У разі більш глибоких ушкоджень можливе утворення рубцевої тканини, яка буде мати вигляд марлі, тобто, рубці будуть розташовуватися рівними рядами у вигляді квадратів.
 
Пігментні плями і мелазми.
 
Пігментація забирається досить просто: мікроперфорація оброблюваної ділянки призводить до зростання клітин шкіри з нормальним пігментом. Проведення процедури характеризується набряком, почервонінням і лущенням, яке незабаром проходить. Позбутися від надмірної пігментації можна за 3-4 процедури.
 
Дерматологія і СО2 лазер.
 
СО2 лазер в косметології ефективно бореться з новоутвореннями, такими як бородавки, родимки і доброякісні утворення. Дерматологія використовує інший вид впливу лазера, а саме, випалювання тканини, так як перфорація, яка використовується в косметології, не дає потрібного результату.
 
Бородавки.
 
Для боротьби з бородавками застосовується електрокоагуляція і кріодеструкція. Застосування лазера обумовлено тим, що він ефективно бореться з бородавками різної локалізації, навіть з глибокими підошовними. Для проведення процедури потрібна місцева анестезія, а після проведення процедури спостерігається почервоніння і лущення.
 
Родимки.
 
Як відомо, часто травмуються родимки можуть перерости в злоякісне новоутворення. Щоб цього не сталося, їх слід своєчасно видаляти. Однак, перед тим, як прийняти подібне рішення, потрібно отримати консультацію онколога, щоб виключити злоякісний характер родимки.
 
СО2 лазер в косметології можна видаляти родимки розміром не більше сантиметра, так як великі розміри передбачають видалення хірургічним шляхом. Під родимку вводиться анестетик. Таким чином, видалення проходить безболісно, а на місці обробки залишається ранка, яка незабаром заживає.
 
СО2 лазер в косметологии SmartXide DOT
Папілома.
 
Папілома видаляється без видимих слідів, так як температура при обробці лазером досить висока.
 
Гінекологія.
 
СО2 лазер в гінекології застосовується при папіломах, кондиломах, карцинома. також він цілком ефективні при ерозії, полікістоз, ендометріоз. Застосування лазера робить процедури безкровними і безпечними, так як виключається можливість виникнення інфекції безпосередньо після проведення процедури.
 
Інші області застосування.
 
Вуглецевий лазер ефективно бореться з проблемою хропіння. Принцип дії зводиться до впливу на м'яке піднебіння, дужки і язичок, внаслідок чого хропіння перестає турбувати всіх оточуючих і самого пацієнта.
 
Варто відзначити, що лазерне обладнання проводиться в багатьох європейських країнах, що робить його досить багатофункціональним і з широким спектром застосування, що досить зручно, так як кількість обладнання, що застосовується можна значно скоротити, обійшовшись всього лише однією установкою.

Ми рекомендуємо використовувати SmartXide DOT2 СО2 лазер в косметології. На сьогоднішній день, це один з найбільш передових апаратів в світі.


Читайте інші наші новини

Професійна безкоштовна консультація.

Нашим фахівцям можна довіряти!

Замовити дзвінок